6. Mrz 2023

Reform der Semesterzeiten?

Schon im Jahre 2007 forderte die Hochschulrektorenkonferenz eine Anpassung der an bundesdeutschen Universitäten üblichen Vorlesungszeiten an den Standard, wie er aus vielen anderen Ländern bekannt ist: ein Herbst-/Wintersemester von Anfang September bis Weihnachten oder Januar sowie ein Frühlings-/Sommersemester von Anfang März bis Ende Juni. Neben der internationalen Komponente würden die Vorlesungszeiten auf diese Weise auch stärker mit den Schulferien in Deutschland harmonisiert werden, was Lehrenden und Studierenden mit (kleinen) Kindern entgegenkommen dürfte. Die Universität Mannheim praktiziert dieses Modell bereits seit längerem, nun hat auch die SPD-Fraktion im Landtag von Nordrhein-Westfalen einen entsprechenden Plan vorgelegt. Der Wissenschaftsjournalist Jan-Martin Wiarda berichtet in seinem Blog über das Vorhaben, zu finden ist der Beitrag hier.

472 Kommentare

1. Easy to play, just baccarat Not only slots, try it now, just have a mobile phone to play.

2. Your article is a testament to the depth of your expertise and the breadth of your knowledge.

3. nỏ hu sagt:

Your article not only provided valuable information but also sparked introspection and reflection on my part.

4. Thanks for mentioning this important topic. I understand it better and will read again

5. Your passion for [subject matter] shines through in your writing, and it is truly inspiring.

6. Currently it sounds like Movable Type is the top blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

7. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks!

8. The post has meaningful information, which helps to get better knowledge.

9. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

10. One of the leading academic and scientific-research centers of the Belarus. There are 12 Faculties at the University, 2 scientific and research institutes. Higher education in 35 specialities of the 1st degree of education and 22 specialities.

11. If some one desires to be updated with most up-to-date technologies afterward he must be pay a visit this website and be up to date everyday.

Letzte Kommentare